Denna veckan har hastighetsmätarna gått på högvarv. Josef har gått in i intensivt tentaplugg, som kombinerats med cykelturer (bl.a. fixat bonnabränna genom en solig tur till Ystad).

Rebecka har jobbat med Aventi, cyklat och så har det varit full fart på hästfronten. På fredagen genomfördes unghästexamen med genrep inför 3-års test. Rebecka visade fina Amarado (e Diarado – Camaro M) med fina omdömen och klarade därmed också examen!! 🎉

På lördagen debuterade Rebecka och Seven i deras första fälttävlan. Nerverna på topp och allt som kunde gå fel innan gjorde också det (glömde nummerlapp, blev försenad, insåg 2 timmar innan start att hon lärt sig fel dressyrprogram, lyckades inte tvätta rent de vita -läs bruna- ridbyxorna, medhjälparen försov sig, var supernervös och hade allmänna nervsammanbrott). Men så är det väl så, att det mesta löser sig! Och med superhjälp från Josef som hoppade in som proffshästskötare och med Seven så blev det ändå riktigt bra! På resultatlistan blev det en jumbo-sistaplacering, men alla moment genomfördes och tänk vad nöjd man kan bli av det lilla!

Målet från det att jag köpte Seven har varit att kunna debutera fälttävlan. Det har i många fall känts som helt överväldigande omöjligt, och många gånger har det varit tufft att kämpa i så stor motvind. Men så är vi plötsligt där. Framme vid det där målet. Vi gjorde det. Jag och Seven. Den känslan är så stor och så go, och det är så man hör Gunde Swan utbrista att ”ingenting är omöjligt”!

Jag är väldigt stolt att kommit hit tillsammans med Seven. En tävling i sig kanske inte är det viktiga, istället är det känslan av att på GundeSwan:a, att känna att allt är möjligt!

Så med den känslan riktar jag fokus framåt, mot nya mål och äventyr. Med Seven så innebär detta att han under en tid framöver kommer att hyras ut till Silla, en fantastiskt duktig tjej som satsar helhjärtat på fälttävlan, och hon och Seven kommer att bli ett superteam-ingen tvekan! Hon studerar på Flyinge, så Seven kommer att vara kvar i närheten och jag kommer att rida honom någon dag i veckan. Det känns som att vända blad i sin egen bok och läsa ett nytt kapitel, där jag för en tid framöver inte kommer att ha häst. Känns både konstigt, roligt, trist, skrämmande, spännande och nytt på en och samma gång. Hur det kapitlet kommer att bli återstår helt enkelt att se.

Ha det gott och kramar!

I veckans klipp ställer vi oss frågan; Vad händer idag?

Vi bjuder in er till att hänga med på tre av veckans äventyr. Det blir bl.a. häst, cykel, glass, löpning och inte minst – fokus på Josefs klädval i veckan…